Startdir
Image default
Sport

Een fitnessvloer maakt je gym helemaal af

In een sportschool of trainingsruimte is het zaak om de juiste spullen en materialen te gebruiken om je lessen optimaal te kunnen geven of de leden van de sportschool goed te kunne laten trainen. Als je een vloer kiest, moet je kijken naar het doel van de vloer. Een vloer in de cardioruimte van een sportschool kan weer heel anders zijn dan de vloer die je gebruikt in de hoek waar de deadlifts worden uitgevoerd. Je hebt ten alle tijden een fitnessvloer nodig, maar daarin zijn dan weer verschillende keuzes die je kunt maken afhankelijk van het doel dat jij voor ogen hebt op de plek waar je de fitnessvloer wil gaan plaatsen.

Alle soorten die er worden aangeboden van een fitnessvloer hebben een antislip laag aan de onderkant van de vloer, dit is ook zeker een must in een sportschol, want je wil niet dat de sporters geblesseerd raken doordat de vloer niet goed blijft liggen. De fitnessvloer is daarnaast ook nog een gedempt tegen schokken en dat is zeker handig wanner er bijvoorbeeld halterstangen of dummbells op de vloer worden gegooid, of wanneer iemand gaat springen op de vloer. 

Onderhouden fitnessvloer

Een fitnessvloer kun je kopen op een rol of in tegels. Een rol kan handig zijn wanneer je een grote ruimte met dezelfde fitnessvloer wilt leggen. Als je maar een stuk wil leggen met de fitnessvloer, dan kun je beter gaan voor de tegels. De fitnessvloer is erg gemakkelijk te onderhouden, omdat het een gladde structuur heeft en goed bestand is tegen sterke schoonmaakmiddelen. De fitnessvloer voldoet aan de normen die er zijn gegeven aan de vloeren en bevatten geen chemische producten die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam. De fitnessvloer zal geen geur afgeven, waardoor de sportschool of de gym die je thuis hebt gebouwd niet gaan ruiken naar rubber.Gerelateerde artikelen

Voetbal pionnen voor de trainingen

Personal trainer Ede

Een leuk uitje in coronatijd: wellness nijkerk