Startdir
Image default
Bedrijven

Gezonde havermout koekjes recept

In het onderstaand recept hebben we een gezonde variant van havermout koekjes. Deze variant is gezond omdat er geen boter en suiker in zit. Havermout koekjes die ook als ontbijt gegeten kunnen worden, ideaal toch? Bovendien kunt u extra ingrediënten toevoegen als rozijnen of noten. Dit geeft het koekje een extra smaak. Omdat er geen boter in de havermout koekjes zitten kunnen ze iets droger zijn dan havermout koekjes uit de winkel. U kunt ze ook eventueel verkruimelen en door uw yoghurt doen, maar zo uit het vuistje kan ook.

 

Ingrediënten

200 gram havermout of havervlokken

2 theelepels kaneel

3 theelepels cacao

2 theelepels vanille-extract

1 ei

110 gram bloem

110 gram zelfrijzend bakmeel

 

Bereidingswijze

U kunt beginnen met de extra ingrediënten te mixen tot u hier een fijne structuur van hebt. Vervolgens kunt u het ei, kaneel, cacao en vanille-extract toevoegen. Mix het geheel door en voeg vervolgens de havermout, bloem en bakmeel erbij. Mix alles tot het een klonterig structuur heeft. De havermout moet dus niet fijn gemixt worden. Als u als extra noten wilde toevoegen kunt u deze aan het einde van het mixen door het beslag kneden. Nu kunt u van het geheel een bal maken, hier kunt u vervolgens bloem overheen strooien en huishoudfolie erover heen wikkelen. Leg het geheel in de koelkast zodat het 20 minuten kan rusten. Nu kunt u alvast de oven voorverwarmen op 180 graden en bakpapier op de bakplaat leggen. Als het deeg lang genoeg in de koeling heeft gelegen kunt u nu balletjes van het beslag maken. Deze kunt u op de bakplaat leggen en aandrukken tot deze 1 cm zijn. Tot slot kunt u de bakplaat in de oven plaatsen. Het bakken duurt ongeveer 15 tot 18 minuten. Controleer erna of de koekjes gaar en goudbruin van kleur zijn.

 

Extra tips

Als u de wekker op 15 minuten zet kunt u kijken of de havermout koekjes al klaar zijn. Is dit niet het geval dan kunt u 2 minuten later nog een keer kijken. In de meeste gevallen zijn ze na 18 minuten zeker klaar. U kunt ook aan de onderkant kijken want deze kant verkleurd sneller dan de bovenkant. Wij wensen u veel plezier met het maken van havermout koekjes. Voor meer gezonde recepten neem eens een kijkje op www.makkelijkafvallen.nl.

 

https://makkelijkafvallen.nl/recepten/gezonde-havermoutkoekjes/

Gerelateerde artikelen

Kras op uw auto? Zo repareert u de autolak zelf!

Wat is een moderne villa?

Toffe merken als Nordal, HAY en Madam Stolz op de heerlijke home site van Deens