Startdir
Gezondheid

Make-up tip van top visagisten

We geven je wat handige make-up tips van professionele visagisten waar je iedere dag profijt van kunt hebben.

Volle, rode lippen

Om ervoor te zorgen dat rode lippenstift echt naar voren komt en de lippen er vol uitzien, dep ik bovendien wat glans met metallic effect in het midden van de mond. Nog meer volume wordt gecreëerd met contourpotloden in twee nuances: “Op de bovenlip werk ik met dezelfde toon, op de onderlip met een iets donkerdere kleur”, zegt Michael Latus, Nationaal Make-up artist bij YSL

Make-up tips voor de perfecte oogschaduw

“Als je een paar kruimels oogschaduw mengt met een gelprimer, krijg je een romige oogschaduw die gemakkelijk te mengen is en super lang meegaat”, zegt Joana Greimers, Cosmo Beauty Assistent.

Correcte toepassing van rouge

Om rouge eruit te laten zien alsof je rechtstreeks van een wandeling komt, gebruikt de Engelse celebrity visagiste Lisa Eldridge bij voorkeur een crème rouge. Het smelt goed met de huid en ziet er daarom bijzonder natuurlijk uit. Ze vervaagt de randen met een foundationborstel die nog wat make-up bevat.

Make-up tips voor een stralende teint

“Als de make-up er overdag bleek uitziet of je hebt te veel poeder op de foundation, dan helpen een paar druppels crème of serum. Gewoon met de vingertoppen uitspreiden en lichtjes op het gezicht tikken. De huid is onmiddellijk stralender en reflecteert het licht natuurlijker”. – Norman Pohl

Verhelp roodheid op de huid

Visagist Luis Huber ook een geheim elixer: “Oogdruppels helpen niet alleen wanneer modellen op de set verschijnen na een vlucht of een feestje met geïrriteerde ogen. Het product is ook effectief tegen huidroodheid. Doordrenk een wattenstaafje en druk op de irritatie om de huidskleur te neutraliseren.

https://www.prettyme.be