Startdir
Image default
Bedrijven

Recent geboren tienling blijkt een verzinsel

Het was toch enigszins wel opmerkelijk nieuws toen naar buiten kwam dat er in Zuid-Afrika een tienling was geboren. Je kon het nieuws eigenlijk niet gemist hebben want bijna elke nieuwssite berichte er over. Echter blijkt nu dat jet verhaal helemaal niet klopt. Volgens artsen is de vrouw nooit zwanger geweest en zelfs nog nooit bevallen.

 

Oorsprong

Het verhaal is door een journalist naar buiten gebracht. De journalist heeft toegegeven dat hij zijn bronnen niet goed heeft gecheckt en het nieuws te snel naar buiten heeft gebracht. De journalist blijft er echter wel bij dat hij zeker weet dat de vrouw zwanger was. De Zuid-Afrikaanse autoriteiten hebben aangegeven dat ze juridische stappen willen gaan ondernemen tegen het mediabedrijf en de journalist. Dit omdat ze mogelijk reputatieschade hebben opgelopen.

 

Vermoedens

Vrij snel na het verschijnen van het bericht ontstonden als vermoedens dat het verhaal niet klopte. De vrouw wilde niet vertellen waar de kinderen zich bevonden en er was veel onduidelijkheid over hoeveel jongens en hoeveel meisjes er geboren waren. Zo snel als het bericht van de geboorte de wereld in was zo snel was het bericht ook weer ontkracht. Het ontkrachten van het bericht is wereldnieuws geworden. Voor haar eigen veiligheid is de moeder opgenomen. Het is belangrijk dat haar geestelijke gezondheid beoordeeld wordt. De lokale autoriteiten hebben beloofd dat de 37-jarige vrouw alle medische, sociale en psychische zorg krijgt die ze nodig heeft.

 

https://nieuwsbeest.nl/opmerkelijk-nieuws-uit-duitsland/