Startdir
Image default
Marketing

Verschillende marketingdiensten

Marketing is een breed begrip. De werkzaamheden van een marketingbureau zijn dan ook erg uiteenlopend. Tijdens deze werkzaamheden worden altijd de doelstelling, doelgroep en merkbeleving van de klant in gedachten gehouden. Als je denkt aan typische marketingdiensten, dan denk je onder andere aan SEO, SEA, SMM en het maken van websites. Maar wat houden deze termen en diensten nu precies in? We leggen het je uit.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Maar wat is zoekmachine optimalisatie dan? Het is niet gek dat je niet weet wat zoekmachine optimalisatie is als je er nog nooit van hebt gehoord. Veel van wat zoekmachine optimalisatie is gebeurt achter de schermen. Google gebruikt namelijk een algoritme om te bepalen welke websites bovenaan worden weergegeven. Wat zoekmachine optimalisatie is, is dat je probeert zo hoog mogelijk in Google te komen met jouw website. Hier zijn verschillende tactieken voor. Over het algemeen is SEO een lange termijn strategie, maar kost het wel veel tijd en energie om écht resultaat te zien.

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising. Dit wil zeggen dat advertenties gemaakt worden en als mensen zoeken op relevante termen dat dan deze advertenties boven de organische zoekresultaten van SEO komen te staan. Deze advertenties staan dus boven datgeen wat bij SEO wordt gedaan.

SMM

Marketingbureaus onderhouden ook vaak de social media kanalen van bedrijven. Zo schrijven zij teksten en zorgen zij ervoor dat er voldoende relevante content op de kanalen komt. Hierdoor komt er weer meer verkeerd naar de kanalen toe, en dat is wat je als bedrijf wilt.

Websites

Ook het maken van websites kun je uitbesteden aan een marketingbureau. Zij zijn hierin gespecialiseerd. De website is uiteindelijk waar je naartoe wordt geleid als je iets zoekt op Google. Het is dan ook belangrijk dat een website er professioneel uitziet en dat het uitstraalt wat het merk wilt uitstralen. Met een nette website zet je jouw bedrijf online op de kaart. Het is ook belangrijk dat jouw website het goed doet op zowel desktop als op mobiel. Zo vergroot jij jouw online vindbaarheid.

https://web-wings.nl/wat-is-seo-zoekmachine-optimalisatie-101/