Startdir
Image default
Auto’s en Motoren

Waar moet u op letten als u uw mobilhome verkoopt?

Misschien heeft u uw mobilhome veel gebruikt of heeft u hem weinig gebruikt en realiseert dit ook niet vaak meer te gaan doen. Dan kunt u besluiten om uw mobilhome te verkopen. Een mobilhome verkopen dient goed te gebeuren. Naast een aantrekkelijke advertentie is het ook handig de waarde te bepalen. Dit kan door te kijken naar het bouwjaar van de mobilhome en de staat van demobilhome . Hoe beter de staat is hoe meer u ervoor kunt vragen. Ook het aantal gereden kilometers is van belang bij de verkoop. Hoe meer kilometers er op de teller staan hoe meer de mobilhome is gebruikt. Bij een advertentie met alle details van de mobilhome horen goede foto’s. Dit zijn foto’s van zowel interieur als exterieur van foto’s waar de mobilhome in zijn geheel opstaat tot detailfoto’s. Zo kunnen mensen exact zien wat de staat is van demobilhome. Om de kans op een succesvolle verkoop te vergroten en meer bezoekers te trekken is het inboeken van bezichtigingen een goede optie.

Waarde bepalen van een mobilhome

Een mobilhome verkopen doet u voor een prijs die bij de staat van de mobilhome past. Daarnaast kunt u waarden van soortgelijke mobilhomes en occasions met elkaar vergelijken. Hiervoor kunt u naar een winkel, mobilhome dealer of kijken wat verkopers op marktplaats voor de mobilhome vragen. Ook kunt u voor meer zekerheid uw mobilhome laten taxeren door een bedrijf die deze uitvoert. Zo krijgt u een eerlijke prijs voor uwmobilhome. Op dat moment is de dagwaarde bekend. Ieder jaar wordt de waarde van een mobilhome lager. Bij goedkopere varianten zal de waarde rond de 5% per jaar afnemen en bij duurdere mobilhomes rond de 10% per jaar. Voor het opstellen van een taxatierapport zullen het merk, model, bouwjaar, stand van de kilometers, onderhoud door de jaren heen en de zwaarte van de motor worden meegenomen.

Vooraf mobilhome opknappen

Vooraf aan de taxatie is het verstandig om de mobilhome op te knappen. Dit kan door eventuele reparaties uit te voeren, de mobilhome schoon te maken en demobilhome  op stalling zetten zodat deze niet in weer en wind buiten hoeft te staan met kans op water of stormschade. Ook het controleren en eventueel vervangen van banden is een goede tip voordat u besluit demobilhome verkopen.

Nummerplaat check

Een kentekencheck is handig omdat u zo alle gegevens van de mobilhome in een handig overzicht kunt opvragen. Dit scheelt u veel zoekwerk. Alle gegevens moeten worden overgezet op de naam van de koper. Dit kan bij een RDW loket of bij een kentekenloket. Vooraf de kampeerauto meegaat dient de nieuwe koper eerst alle documenten te krijgen om de mobilhome op zijn of haar naam te laten zetten. Een vrijwaringsbewijs wordt vervolgens aan de koper overhandigd. Dit bewijst dat de koper nu over alle gegevens van de mobilhome beschikt en op zijn naam staat. Daarna kan de mobilhome pas worden overhandigd.