Startdir
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe u uw motorfiets oplaadt met een druppellader

Hoe u uw motorfiets oplaadt met een druppellader 

Uw motorfiets opladen met een druppellader is eenvoudig! Volg deze eenvoudige stappen en u bent binnen de kortste keren weer op weg:

Kijk eerst

goed Voordat u begint met het opladen van de accu van uw motor, is het altijd een goed idee om de staat van de accu goed te bekijken. Als het bedekt is met vuil of vuil, moet u het verwijderen met een zachte doek. Controleer ook de terminals om er zeker van te zijn dat ze niet gecorrodeerd zijn.

 

Ziet alles er goed uit, dan kun je je gang gaan en de druppellader op je motor aansluiten.

Verwijder de accu van de fiets

De volgende stap is het verwijderen van de accu van de motorfiets. Dit is meestal vrij eenvoudig te doen, maar als u niet zeker weet hoe, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van uw motorfiets. Zodra de batterij leeg is, plaatst u deze op een schoon, droog oppervlak.

Kies een locatie

Bij het kiezen van een locatie om de accu van uw motorfiets op te laden, is het belangrijk om een ​​plek te vinden die niet in de weg staat en uit de buurt van brandbare materialen. Zorg er ook voor dat de ruimte goed geventileerd is, zodat de dampen van de oplader zich niet ophopen. Zodra je een geschikte locatie hebt gevonden, ga je gang om de verbinding te maken.

Maak de verbinding

Nu is het tijd om de druppellader daadwerkelijk op uw motorfiets aan te sluiten. Zoek eerst de positieve en negatieve polen op de batterij. De positieve pool is meestal gemarkeerd met een “+” teken, terwijl de negatieve pool meestal is gemarkeerd met een “-” teken.

 

Als je de polen hebt gevonden, sluit je de pluskabel van de druppellader aan op de pluspool van de accu. Sluit vervolgens de minkabel van de druppellader aan op de minpool van de accu.

Zet

de druppellader aan De laatste stap is het aanzetten van de druppellader. Zodra het is ingeschakeld, begint het met het opladen van de accu van uw motorfiets. Afhankelijk van de grootte van de batterij kan het enkele uren duren om volledig op te laden.

 

Zodra de batterij is opgeladen, kunt u doorgaan en de druppellader loskoppelen. Zorg ervoor dat u eerst de negatieve kabel loskoppelt, gevolgd door de positieve kabel. En dat is het! U bent nu klaar om de open weg op te gaan.