Startdir
Image default
Onderwijs

CKV eigentijds invullen: weet jij hoe dat moet?

Zo houd je je lesaanbod divers

Er zijn ontzettend veel culturele activiteiten voor CKV die je als docent zelf kunt organiseren. Maar soms is het ook een goed idee om voor workshops op school professionals in te huren. Je bent als docent al zo’n ontzettende duizendpoot: het is onmogelijk om je ook nog eens allerlei verschillende kunstdisciplines eigen te maken. Maar een brede kennismaking met kunst en cultuur is natuurlijk wel van ongekende waarde voor je leerlingen.

Kunstprofessionals met onderwijservaring

Wij organiseren jaar in jaar uit culturele en kunstzinnige workshops op scholen door heel Nederland: van etsen tot virtual reality en van upcycling tot singer-songwriting. Bovendien brengen we ook het circus naar school en maken we samen met de leerlingen dans- en theatervoorstellingen. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of wij hebben wel een workshop op de plank liggen. En hebben we jouw workshop nog niet? Dan gaan we maatwerk absoluut niet uit de weg. Vinden wij alleen maar leuk! Want wie in het kunstonderwijs werkt, is altijd in beweging.

Altijd relevant

Kunst is altijd een weerspiegeling van wat er in de samenleving gebeurt. En zeker als je met kinderen en jongeren werkt, kun je niet achter de feiten aanlopen. Daarom hebben wij altijd het nieuwste van het nieuwste. Je vindt in onze workshops dus een hoop eigentijdse muziek, een sterke connectie met digitale media en veel overlap met techniek. Want laten we eerlijk zijn: de tijd dat kunst en techniek los van elkaar bestonden, is voorbij. Dat zie je alleen al als je kijkt naar de opkomst van virtual reality, de razendsnelle ontwikkelingen in de game-industrie en het smartphonegebruik van leerlingen.

Maatschappelijk betrokken

Wij zijn in onze workshops ook maatschappelijk betrokken. Dat betekent dat wij kunst gebruiken om belangrijke thema’s aan te kaarten. En dat leidt zonder uitzondering tot mooie gesprekken met en tussen leerlingen! Zo zetten we de leerlingen bijvoorbeeld aan het werk met het thema ‘vrijheid’. Of we dagen hen uit om een prachtig kunstwerk te maken van oude kleding of afvalplastic. Dat is pas upcycling!

https://www.kleinkunstig.nl