Startdir
Image default
Onderwijs

Gaat u binnenkort zaken doen in Duitsland?

Bent u benaderd door een Amerikaanse firma om een alliantie aan te gaan? Heeft u buitenlandse mensen in dienst en wilt u hen helpen de Nederlandse taal machtig te worden? Welkom bij The Square Mile, hét Taleninstituut voor Amsterdam en omstreken. U kunt er terecht voor een zakelijke taaltraining op hoog niveau.

Wat is er allemaal mogelijk bij The Square Mile? We geven een paar voorbeelden: technisch Engels, financieel Duits en praktisch Nederlands. Voor de duidelijkheid, dit zijn niet de enige talen waarvoor u kunt aankloppen bij deze opleider. Een zakelijke taaltraining Frans, Spaans, Chinees, Portugees, Italiaans, Arabisch en Turks staan ook op het programma.

Kijken we naar Chinees, dan moeten we spreken van Chinese talen in plaats van taal. Chinese talen is de verzamelnaam van alle talen in de Sinitische tak van de taalfamilie Sino-Tibetaans. We kunnen de familie onderverdelen in 5 groepen.

-Het standaard Chinees. Dit is de taal die in China, Taiwan en Singapore geldt als dé officiële taal. De cursussen Chinees van The Square Mile richten zich op het standaard Chinees.

-Onder Mandarijn vallen meerdere taalvarianten.

-Met de klassieke Chinese taal wordt de traditionele manier van schrijven bedoeld die uitgaat van de woorden en grammatica van het Oud-Chinees.

-Yue of Kantonees, waaronder het standaard Kantonees.

-Ke dat ook wel bekend staat als Hakka.

China is een van de BRIC-landen. De letters staan voor Brazilië, Rusland, India en China. Dit zijn de vier grote opkomende landen op economisch niveau. De verwachting is dat de economieën van de BRIC landen rond 2050 de huidige economische grootmachten – de VS, Japan en West-Europa – hebben overtroffen. BRIC is overigens niet compleet volgens sommige economen. Zij scharen Zuid-Afrika (South Africa) er ook onder en hebben het daarom over BRICS. Soms wordt gesproken over BRICM: de M staat in dit geval voor Mexico. Turkije, Nigeria en Indonesië worden beschouwd als landen die zich in de nabije toekomst zeer waarschijnlijk zullen aansluiten bij de BRIC-landen.

https://www.thesquaremile.nl/