Startdir
Image default
Bedrijven

Wat is een moderne villa?

Vroeger & nu

Laat in de negentiende eeuw, nam de bouw omtrent landhuizen en villa’s een vlucht. Nederland veranderde langzaam in een moderne samenleving dit was een resultaat van de economische groei en een toenemende welvaart.

Heden worden er verschillende betekenissen geven aan een moderne villa een hiervan is: ‘een moderne villa is te herkennen aan verschillende elementen zoals combinatie van (duurzame) materialen, minimalistische vormen, en een zeer open indeling met verschillende ruimtes die in elkaar overlopen.’ Vaak wordt bij deze stijl ook gebruik gemaakt van een mix van verschillende materialen, strakke lijnen in combinatie met veel lichtinval vanuit de ramen. De nadruk blijft echter op de eenvoud en dynamiek.    

Een van de stijlen

Op het moment wordt er vaak gebruikt gemaakt van minimalistische en eigentijdse details. In combinatie met vierkante vormen voor de strakke look. Bij een moderne villa is het van belang dat de architectuur van het huis altijd goed zichtbaar blijft. Daarnaast worden in moderne villa’s gebruik gemaakt van de maximale besteden ruimte, daardoor kiezen vaak (samengestelde) gezinnen voor een moderne villa. Doordat bij deze bouwstijl de aparte kamers wonen, keuken en eten vaak in elkaar overlopen, ontstaat er een open woonoppervlakte. Hierdoor is deze bouwstijl ook ideaal voor mensen die tot late leeftijd zelfstandig willen wonen doordat deze bouwstijl gebruiksvriendelijk is voor eventuele aanpassingen binnen de woonsituatie.

Nog een voordeel

Niet alleen zijn er voordelen op het gebied van de gebruiksvriendelijkheid, maar ook zijn er nog vele andere voordelen met betrekking tot een moderne villa. Een van deze voordelen is dat bij de moderne architectuur wordt er veel rekening gehouden met duurzame materialen. Op die manier wordt tijdens het bouwen ook rekening gehouden met het milieu.

https://bruis-architectuur.nl/moderne-villa/