Startdir
Image default
Auto’s en Motoren

AGV helm

Een AGV helm kopen is iets wat veel mensen graag willen. Dit komt omdat het een fijn merk is om mee motor te kunnen rijden. Echter zijn er nog veel mensen die af vragen wat voor merk het precies is en waar het vandaan komt.

Wat voor merk is AGV?

AGV is een merk dat motorhelmen maakt. Het is een merk dat in 1946 is opgericht. Als eerste zijn ze begonnen met het produceren van lederen stoelen en motorzadels. Echter stapten ze al snel over op het produceren van motorhelmen.

Bij het produceren van motorhelmen hadden ze één specifiek doel. Ze wilden namelijk graag het hoofd van motorrijders zo goed mogelijk beschermen. Sinds ze begonnen zijn met het produceren van motorhelmen zijn ze snel gegroeid en groot geworden.

Vroeger werden motorhelmen van leer gemaakt. Echter was AGV één van de eerste merken die over stapte op modernere materialen. Het merk begon namelijk met het gebruiken van fiberglas. Dit materiaal wordt nog steeds hiervoor gebruikt. Op die manier was het een merk die vanaf vroeger al bezig was met het verbeteren en voorlopen op kwaliteit.

Ook worden er steeds meer modernere technieken gebruikt voor het maken van de vorm van de helmen. De helmen worden tegenwoordig namelijk zo gemaakt dat zo voor iedereen comfortabel zitten en ook makkelijk te dragen zijn. Dit is natuurlijk waar je naar op zoek bent als je een motorhelm wilt kopen.

Hiernaast werkt AGV veel samen met bekende motorracers. Zo zul je daarom ook veel racers met een AGV helm op zien racen. Veel mensen zullen het merk kennen van de bekende motorracers.

Waar komen de AGV helmen vandaan?

Een AGV helm wordt met veel zorg gemaakt. Oorspronkelijk is het merk opgericht in Valenza. Dit is een plaatsje tussen Turijn en Milaan. Hier worden de helmen veelal ook nog gemaakt en hier wordt ook veel getest om de helmen zo goed te maken.

AGV maakt niet alleen helmen voor racefans. Zo maken ze namelijk ook helmen voor mensen die houden van open helmen of van systeemhelmen. Op die manier is het een erg veelzijdig merk.