Startdir
Image default
Auto’s en Motoren

Draadloze achteruitrijcamera’s zijn de toekomst

Door de technologie worden onze levens keer op keer makkelijker en veiliger gemaakt. Telkens is er weer een nieuwe uitvinding die ons leven verbeterd. Zo ook met de achteruitrij camera’s. Door de uitvinding hiervan hoeven we niet meer bang te zijn voor ongelukken tijdens het parkeren of achteruit tijden. Een achteruitrij camera is als het ware een derde oog waarop je kan vertrouwen tijdens het achteruit rijden en parkeren. Dit is een hele fijnen uitvinding, omdat veel mensen tijdens de rijlessen, maar ook daarna, het parkeren van hun auto het meest stressvolle van autorijden vinden. Je wil geen irritaties oproepen bij andere weggebruikers en ongelukken veroorzaken. En dat geldt niet alleen voor het inparkeren en achteruit rijden, ook de dode hoek is een gevaarlijk stukje weg om iedere auto heen. De dode hoek is namelijk een plek waar op je geen of nauwelijks zicht hebt. Gelukkig zijn er dus achteruitrijcamera’s uitgevonden, die maken ons leven een  stukje makkelijker, veiliger en efficiënter. Achteruitrij camera’s zijn wel een leuke uitvinding, maar wat nog beter is, is een achteruitrijcamera draadloos. Dit is mogelijk door de opkomst van draadloze netwerken zoals WiFi, bluetooth, 4G en 5G.. In dit artikel leg ik je uit hoe dat zit.

 

Er zijn twee soorten draadloze achteruitrijcamera’s, de digitale achteruitrij camera’s en de analoge achteruitrij camera’s. De zogenaamde digitale techniek werkt op een van de draadloze netwerken die in de lucht hangen, 4G, 5G, WiFi of bluetooth dus. De camera achterop de auto is dan verbonden met een zender, die het signaal van de camera stuurt naar de ontvanger. De ontvanger zit dan in de monitor van de auto en daar worden dan de beelden van de camera afgespeeld. Deze zender werkt niet vanzelf, maar wordt gevoed via meegeleverde voedingskabels. Draadloze achteruitrij camera’s zijn niet alleen voor auto’s, maar ook voor vrachtwagens, landbouwvoertuigen en bussen. Voor deze grote voertuigen is het fijn om meerdere camera’s te hebben voor een beter zicht. Dat is natuurlijk mogelijk, dan heeft iedere camera simpelweg zijn eigen zender en ontvanger nodig. Op het beeldscherm in het voertuig zie je dan verschillende beelden.

 

Achteruitrijcameras kunnen ook tegelijkertijd draadloos en analoog zijn. Dit is vooral nodig als er één camera is die op verschillende schermen afgespeeld moet worden en er bijna geen draadloze verbindingen zijn. Dit is vooral zo op het platteland, daar zijn weinig verbindingen en dus is het analoge systeem daar het beste.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/