Startdir
Image default
Rechten

Echtscheidingsprocedure

Tijdens een echtscheidingsprocedure komen er veel zaken aan bod die geregeld dienen te worden. Alle afspraken omtrent de echtscheiding worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit zijn naast afspraken over de boedelverdeling en wie er in het huis blijft wonen, ook afspraken omtrent de afwikkeling van financiën, pensioen, alimentatie en eventueel een eigen onderneming of schulden. Voorbeelden van een echtscheidingsconvenant zijn ruimschoots online te vinden en bieden een overzichtelijke leidraad van zaken die besproken dienen te worden. Het is mogelijk om deze afspraken onderling vast te leggen. Hiervoor vind je online documenten die het zelf opstellen mogelijk maken. Door samen afspraken te maken kan dit een hoop geld schelen aan advocaat kosten. Aangezien je dan alleen een advocaat nodig hebt om het echtscheidingsverzoek in te dienen bij de rechtbank. Bij sommige echtscheidingen zijn er complicerende factoren die het zelf opstellen bemoeilijken. Denk aan de verdeling van de eigen onderneming, schulden of gesteggel over partneralimentatie. Schakel in deze gevallen een scheidingsadvocaat in. Een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat weet van de hoed en de rand en kan je voorzien van juridische bijstand van A tot Z. Erg handig om in goed overleg met elkaar het huwelijk te ontbinden en eerlijke afspraken te maken. Mochten jullie met de ondersteuning van een mediator/scheidingsadvocaat er niet uit komen en zijn er nog steeds “problemen”. Dan dient zowel jij als je ex-partner een eigen echtscheidingsadvocaat te benaderen. Let wel dit maar de scheidingsprocedure een stuk duurder.

Echtscheidingsadvocaat, scheiden met kinderen

Hebben jullie gezamenlijk minderjarige kinderen? Dan dient naast het echtscheidingsconvenant ook een ouderschapsplan opgesteld te worden. In het ouderschapsplan staan zaken vermeld die invloed hebben op de kinderen. Denk hierbij aan de invulling van co-ouderschap, omgangsregeling, bij welke ouder verblijft het kind en dient er rekening gehouden te worden met kinderalimentatie. Het is in het belang van het kind om samen met de kinderen afspraken te maken. Betrek deze er dan ook, uiteraard afhankelijk van de leeftijd van het kind. Dit hoeft niet alleen over algemene zaken te zijn, maar bijvoorbeeld ook hoe jullie vakanties indelen en verjaardagen willen vieren. Daarnaast is vaak in het ouderschapsplan opgenomen hoe jullie elkaar informeren over zaken die het kind aan gaan. Denk aan schoolkeuzes, maar ook zakgeld en opvoedingsregels. Hebben jullie hierbij hulp nodig van een expert? Schroom niet om tijdig een scheidingsadvocaat te contacteren, zeker als je vragen hebt of advies wenst is de ondersteuning van een gespecialiseerde advocaat fijn.

Waar vind ik een geschikte scheidingsadvocaat Eindhoven?

Stel je zoekt een scheidingsadvocaat Eindhoven. Dan is het belangrijk om een advocaat te zoeken die actief is in Eindhoven. Door te kiezen voor een lokale advocaat voorkomt u reistijd en dus hogere advocaatkosten. Er zijn verschillende manieren om een echtscheidingsadvocaat te vinden. Zo kan je via Google op zoek gaan naar een geschikte advocaat of wellicht heb je iemand met goede ervaringen in je netwerk. Je kunt ook een advocaten zoekmachine gebruiken. Zo krijg je direct een aantal advocaten te zien die je kan vergelijken op prijs, ervaring en expertise. Dit vereenvoudigt de zoektocht naar een goede scheidingsadvocaat.