Startdir
Image default
Zakelijk

Investeren in Bitcoins? Doen! Lees hier 3 redenen

Bitcoins, je hebt er vast weleens van gehoord. Je kent vast de succesverhalen of juist de verhalen van mensen bij wie deze investering geresulteerd heeft in grote verliezen. Lees hier 3 redenen waarom investeren in Bitcoins een goede en leuke investering is.

  1. Profiteer van fluctuaties

De Bitcoin koers is nooit echt stabiel geweest; de munt heeft een sterke volatiteit. Dit betekent dat de waarde erg bewegelijk is. De Bitcoin steeg in 2017 in een paar dagen tijd met $10.000. In die dagen kon je er een leuk centje aan overhouden. Stapte je juist op dat moment in, met de hoop en verwachting dat de munt nog meer in waarde zou stijgen, dan ben je er waarschijnlijk flink bij ingeschoten. Laat je adviseren door en professional en stap dus op het juiste moment in. Dit blijft natuurlijk lastig, omdat je nooit precies weet wanneer dit ‘juiste’ moment er is.

  1. Goedkope en snelle transacties

De Bitcoin is ooit in het leven geroepen als handelsvaluta. Het initiële doel van de Bitcoin was om transacties sneller en goedkoper te laten verlopen. Omdat de Bitcoin wordt overgemaakt op een ander Bitcoin account, is een tussenpartij als een bank overbodig. De geldstroom verloopt rechtstreeks, waardoor je geen transactiekosten hebt. De Bitcoin kun je dus gebruiken als valuta, maar door de fluctuerende waarde, is het de vraag of dit verstandig is.

  1. Een blik op de toekomst

Na de lancering van de Bitcoin heeft de munt zo z’n tegenslagen gehad. Men had weinig vertrouwen in de munt waardoor deze sterk fluctueert en de kans op verliezen groot zijn. Ook werd de Bitcoin veelal door criminelen gebruikt en waren de Bitcoin accounts niet bestand tegen hackers. Maar inmiddels zijn er stappen ondernomen en ziet de toekomst er rooskleurig uit. Het grootste doel van Bitcoin is om de gebruiker stabiliteit aan te bieden. Natuurlijk blijft het een risico, en is de koers altijd sterk afhankelijk van externe factoren. Laat je dus goed informeren voordat je Bitcoins koopt.