Startdir
Image default
Vakantie

Klein Curaçao het kleine broertje van Curaçao

Van Curaçao heeft iedereen in Nederland wel eens gehoord. Dit is ook niet gek want Curaçao behoort tot de Nederlandse Antillen en behoort tot een van de ABC-eilanden in het Caraïbische gebied. De ABC-eilanden behoren ook tot de Nederlandse Antillen. Hieronder lees je hier meer over. Curaçao heeft ook een minder bekend broertje genaamd Klein Curaçao. Het eilandje is een klein rotsachtig op zo’n dertien kilometer varen van Curaçao af. Hieronder lees je meer over het eilandje. Lees dus snel verder.

De ABC-eilanden

De ABC-eilanden zijn een afkorting voor drie eilanden. Deze eilanden heten Aruba, Bonaire en Curaçao. Aruba is vooral populair bij Amerikaanse toeristen en er wordt veel Engels gesproken op het eiland. Aruba is een prachtig eiland met mooie stranden, zee en er is genoeg te beleven. Bonaire ligt precies tussen Aruba en Curaçao in en is een iets rustiger eiland waar je meer voor je rust komt. Het heeft prachtige natuur en stranden. Curaçao is het populairst bij Nederlandse toeristen. Hier wordt ook veel Nederlands gesproken. Er is veel te beleven op Curaçao. Het heeft prachtige stranden en baaitjes. Het eiland heeft ook natuurgebieden, zoals het christoffelpark waar je veel tropische dieren kan vinden.

Het eilandje Klein Curaçao

Klein Curaçao is een klein, rotsachtig en prachtig eiland. Het ligt op zo’n anderhalf uur varen van Curaçao en trekt jaarlijks honderden bezoekers. Het eiland heeft het mooiste en langste strand van Curaçao. Het strand van Klein Curaçao is erg zacht en parelwit en de zee van het eiland is azuurblauw en perfect om te snorkelen. Op het eilandje kan je een goede dagbesteding kwijt zijn en het eilandje bezoeken.

https://curacao-trips.com/

Gerelateerde artikelen

7 dingen om te doen in Sevilla die je hart sneller doen kloppen

Waar gaat jouw zomervakantie heen?

Op pad met de auto op Curacao