Startdir
Image default
Auto’s en Motoren

Motorhelm kopen: zo stapt u veilig op een motor

Een motorhelm kopen is essentieel voor iedereen die regelmatig een ritje op een motor maakt. Het is in Nederland verplicht om een helm te dragen wanneer u op een motor rijdt, maar dat is niet de enige reden waarom het zo belangrijk is. Een motorhelm kan namelijk uw val breken bij een ongeluk, waardoor u minder hard op uw hoofd terecht komt. Dit kan ernstige schade voorkomen of verminderen.

Wat u nodig heeft voor een veilige motoruitrusting

Om veilig te blijven rijden, moet u uw helm regelmatig vervangen. Bij een goedkope helm geldt dit eens per drie jaar, maar een duurdere helm kan soms zelfs dubbel zo lang mee. Hoe dan ook is het belangrijk om hier rekening mee te houden, voor uw eigen veiligheid. Naast een helm heeft u nog andere spullen nodig om zo veilig mogelijk op een motor te rijden, zoals goede laarzen en motorkleding. Deze kleding en schoenen zijn zo gemaakt, dat uw huid niet tegen het asfvalt komt wanneer u onverhoopt in een ongeval terecht komt. Het is ook hierbij belangrijk om de juiste pasvorm aan te houden, want te kleine of juist te grote kleding kan schade veroorzaken. Laat u hier dus altijd in adviseren. 

Breng een bezoek

Het kopen van de juiste motorhelm kan dus uw leven redden. Maar hoe weet u nou wat voor uw situatie de beste helm is? Breng een bezoekje aan Van de Kuinder Motoren in Hilversum, om hier achter te komen. Een ervaren team van experts helpt u bij de keuze van het kopen van een motorhelm. Gaat u voor een jethelm, of toch liever voor een integraalhelm die geschikt is bij koud weer? En van welk materiaal wilt u dat de helm is gemaakt? Beide keuzes dragen bij aan de prijs van de helm. De keuze is aan u, maar indien gewenst helpen de medewerkers u bij het maken van deze keuze.

 

https://www.vandekuinder.nl/

Gerelateerde artikelen

MG Story

Motorrijles in Amsterdam volgen bij een ervaren rijschoolhouder

Een bedrijfsauto, die lease je natuurlijk