Startdir
Auto’s en Motoren

Waar je op moet letten bij een leaseauto

In het zakenleven is de leaseauto al jaren een begrip. Vooral fiscaal is het namelijk erg voordelig om een auto te leasen, in plaats van te kopen. Zo lang je de leaseauto alleen maar gebruikt voor zakelijk verkeer kun je namelijk alle kosten aftrekken van de belasting. Inmiddels begint echter ook het privé leasen van auto’s een vlucht te nemen. Voor veel mensen kan het een uitkomst zijn om een vast maandbedrag te betalen in plaats van direct een groot bedrag neer te tellen voor een nieuwe auto. Toch is het belangrijk om een goede overwogen keuze te maken bij een leaseauto, want er kunnen wat addertjes onder het gras zitten.

Voordelen van een leaseauto

De voordelen van een leaseauto zijn talrijk. Wat vooral veel mensen aanspreekt is dat je niet hoeft te betalen voor mogelijk onderhoud of reparaties. Voor de verhuurder van de auto is dit overigens een weloverwogen risico. Vaak is een leaseauto namelijk gloednieuw en is de kans op groot onderhoud erg klein bij een nieuwe auto. Verder heb je als leaser geen uiteenlopende kosten, zoals verzekeringen, belastingen en de afschrijving van de auto. Alles wordt netjes op een grote hoop gegooid door de verhuurder en verwerkt in het maandelijkse bedrag dat je moet betalen. Tenslotte kun je zelf bepalen welke auto je krijgt. Vaak bieden leasemaatschappijen meerdere auto’s aan in dezelfde prijsklasse. Je kunt er dus een nieuwe Citroen Berlingo leasen, of juist voor een Audi of Renault kiezen.

Aandachtspunten

Dan zijn er nog een aantal aandachtspunten. Zo zit je bij een leasecontract altijd vast aan de afgesproken periode. Verandert je inkomen, dan zul je toch door moeten blijven betalen. Hou dit in de gaten als je een auto least. Ben je van plan om een tweedehands auto te leasen? Let er dan goed op of het onderhoud ook in het contract is opgenomen.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen