Startdir
Image default
Energie

De DO’s en DONT’s voor een energieke werkdag

Tijdens je werkdag is het enorm belangrijk om genoeg energie te hebben om de dag goed door te komen. Je moet het zo zien, zonnepanelen zijn rendabel bij laag gebruik, maar tijdens je werkdag heb je een hoog verbruik waardoor je ook meer energie nodig zou hebben. Nu is het grote verschil dat wij mensen zijn en geen zonnepanelen en zo ook onze energie uit verschillende dingen halen en verbruiken. Hieronder zijn tips en tricks beschreven, zodat jij energiek je werkdag door komt.

Zorg voor een energieke werkplek

Vaak wordt er als tip meegegeven om te doen wat je leuk vindt en niet geld als belangrijkste drijfsfeer te hebben. Een fijne werkplek waarbij je passende werkzaamheden uitvoert, stimuleert de mentale en fysieke gezondheid waardoor je beter in je vel zit en energieker de dag doorkomt.

Stimuleer regelmatig pauzes en beweging

Rust is een van de belangrijkste energieopladers voor de menselijke batterij. Je zou namelijk in overleg met je werkgever kunnen kiezen om je pauze op te delen in 2 of 3 pauzes van 15 of 10 minuten. Hierdoor kan je een van je pauzes benutten om buiten even een frisse neus te halen of een blokje om te wandelen. Het regelmatig bewegen tijdens je werkdag draagt niet alleen maar bij aan je fysieke gezondheid, maar ook je mentale gezondheid.

Zorg voor voldoende daglicht

Voor de dagdromers onder ons is dit misschien verleidelijk, maar zorg dat je werkplek ramen heeft waardoor je licht van buiten kunt opvangen. Kijk ook eens af en toe naar buiten om snel je hoofd te legen en jezelf op nieuwe ideeën te brengen. Echter is een grote Don’t om minuten lang naar buiten te staren want dit bevordert niet je werkproductiviteit.

Consumeer voldoende voedsel met hoge voedingswaarden

Naast slaap en rust is voeding onze belangrijkste energiebron. Echter moet je wel de juiste voedingsstoffen tot je nemen. Deze voedingsstoffen zijn onder te verdelen in 3 categorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten. Het is belangrijk om de juiste balans en de goede keuzes te maken als het gaat om wat je tot je neemt. Eet zeker niet te veel koolhydraten in de vorm van suikers omdat deze je een enorme suikerdip kunnen geven, waardoor je werkdag alleen maar langer lijkt te duren.

Slaap voldoende

Slaap is enorm belangrijk. In de periode dat je slaapt, herstelt je lichaam namelijk het meest. Goede nachtrust stimuleert niet alleen je humeur, maar draagt ook bij aan een energiekere werkdag.

https://duurzaamheidsvergelijker.nl/zonnepanelen/10-waardevolle-zonnepanelen-tips