Startdir
Image default
Energie

4 voorbeelden van duurzaam wonen

Heb jij enig idee wat de staat van onze aardbol op dit moment is? Als je het nieuws volgt, kom je hier meerdere keren per week heftige berichten over tegen. Het is voor onze aardbol inderdaad twee voor twaalf; we moeten met z’n allen zo snel mogelijk in actie komen.

Daar kun jij ook jouw bijdrage aan leveren. Hoe? Onder meer door energie vergelijken prioriteit te geven. Door energie te vergelijken, kun je snel voor een energiecontract met groene stroom kiezen. Groene stroom is sowieso al een stuk duurzamer dan grijze stroom; dit is dan ook het eerste voorbeeld van duurzaam wonen. Hieronder vind je nóg drie voorbeelden van duurzaam wonen.

Voorbeeld 1: bewust om gaan met de verlichting

Voor elk huishouden is het interessant om bewust om te gaan met de verlichting. Dit heeft betrekking op het gebruik van de verlichting, maar ook op het soort verlichting:

–      Laat lampen niet onnodig aanstaan. Dit is nergens voor nodig en vraagt alleen maar om extra energie, energie en nog eens energie.

–      Kies voor LED verlichting. De LED lampen zijn gewoonweg de beste lampen op het gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid.

Voorbeeld 2: zonnepanelen op het dak van jouw woning

Meer en meer huishoudens kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen. Logisch ook, aangezien je met zonnepanelen van meerdere financiële voordelen kunt genieten. Een ander belangrijk voordeel is dat je een bijdrage aan het behoud van onze aardbol levert. Je gaat namelijk jouw eigen energie opwekken, waardoor men een stuk minder energie op hoeft te wekken. Dát komt de staat van onze aardbol uiteindelijk alleen maar ten goede.

Voorbeeld 3: zorg voor een goede isolatie in jouw woning

Ook is het aan te raden om jouw huis écht goed te isoleren. Met name als je een oudere woning hebt, is de isolatie van een bedenkelijk niveau. Durf hier dan ook voor te investeren, zodat je een stuk duurzamer kunt leven/wonen.

Voorbeeld 4: groene stroom

Je hebt het hierboven al kunnen lezen: kies voor een energiecontract met groene stroom. Onder meer Oxxio energie biedt veel van deze energiecontracten aan!