Startdir
Image default
Aanbiedingen

Is een dazenval ook geschikt voor maneges?

 

Is een dazenval ook geschikt voor maneges?

Een dazenval is zeker ook geschikt voor het verminderen van overlast van dazen bij paarden. De dazenval wordt zelfs veelvuldig gebruikt bij maneges en in het weiland waar paarden aanwezig zijn. De val werkt eigenlijk vrij eenvoudig en bestaat uit maar twee onderdelen. Een zwarte bal en een trechtervormige kap. De bal is zwart omdat hij zo veel gemakkelijker zon kan opvangen als vasthouden. De bal stoot gedurende de dag constant warmte uit en dit trekt dazen aan. De bal wordt opgewarmd door de zon en de zonnestralen daarvan. De trechtervormige kap dient echt als val. Wanneer de dazen doorhebben dat er iets niet klopt, dan vliegen ze uit automatisme omhoog, de trechter in. Eenmaal boven, dan komen zij niet meer weg.

De val wordt in de meeste gevallen neergezet aan de hand van een driepoot, hierboven als foto te zien. Er zit een haak aan de driepoot waar de val aan op wordt gehangen. Zet de val altijd neer op een plaats waar je de dazen naartoe wilt lokken, vaak weg van het drinkwater bijvoorbeeld.

 

Waarom werkt de val zo effectief?

De val vormt precies die waarden waarvan dazen helemaal op hol slaan. Dazen komen af op warmte en dat wordt gesimuleerd door de zwarte bal. Wanneer ze daar dus op gaan zitten, is het einde verhaal.

Wanneer je enorm veel overlast van dazen ondervindt, dan kun je overwegen om een dazenval aan te schaffen. De val gaat jaren mee en werkt zeer effectief.

Voor meer informatie bezoek je www.antivliegenshop.nl

 

https://www.antivliegenshop.nl/